Villmarkstuas hunder

Selv om vi er glad i alle hundene våre så har Frida erobret en god dose av hjertene våre.

Vi hentet henne i Hamar i 2007 hos oppdretter Lene Eikeland, og vi var litt bekymret for hvordan hun ville takle en lang tur vekk fra moren sin. Det viste seg å være en grunnløs bekymring. Frida har vært autofil bokstavelig talt fra dag én hos oss og syntes en lang tur i ny bil var knall!


Frida er selvstendig, lærevillig, besluttsom, modig, selvsikker og en ordentlig koseklump som elsker lange middagshviler i halsgropen til matfar. Om hun har hatt en lang og innholdsrik dag i forkant kan hun godt ligge og dra seg til 12-tiden før hun finner det for godt å stå opp.


Hennes spesialaktivitet er blodspor og menneskespor. Hun går på med en fandenivoldsk fart og en stakkars matmor som henger etter som et slips. Betegnelsen løpsk jordfres er på sin plass. Vi prøver å jobbe med tempoet og roe henne ned litt, og forhåpentligvis vil hun kunne meldes opp til sporprøve om ikke så altfor lenge til.


Hun er ellers en racer på triks og finner gjerne på nye triks som hun lærer vekk til oss.

DSG’en er en hunderase som har lett for å lære triks, men det er også en hunderase som krever en del av eieren for å holde tritt med hunden sin. De er lettlærte, men det kan også bety at en går tom for nye triks å lære dem....dermed må en bryne de små grå og finne på nye momenter.


Selv om Frida er en aktiv hund ute som forventer mental trening hver dag så har hun også innført ”obligatorisk kosestund” hver dag. Som regel foregår denne kosestunden etter kl 1900 og blir som oftest utført på matmors fang mens hun prøver å gjøre arbeid på laptopen.


Favorittleke: Alle andres leker, liker også å foreta promenader forbi andre hunder og vise frem tyggebein og skinnbiter hun har funnet/stjålet/konfiskert.

Reg nr: 21528/07
Født: 07.08.07
Antall kull: 4

Utstillingsresultater:

Bilder av far Vindrosen’s Hjalmar:
http://www.muttington.dk/DogData/index.php?Page=ShowDog.php&id=374

Stamtavle (pdf) 

Lenker:

Bilder av far Vindrosen’s Hjalmar:
http://www.muttington.dk/DogData/index.php?Page=ShowDog.php&id=374